Вибираємо млинцеву сковороду до Масниці
Народні гуляння, хороводи, танці. Саме так здавна прийнято проводжати зиму. Прийшла Масляна, а це значить, що пора пекти млинці. Щоб перший млинець не вийшов грудкою, потрібна хороша сковорідка і смачні поради. Ми розповімо вам про всі тонкощі млинцевих сковорідок. Ми хочемо, щоб Ваша Масниця проходила смачно і з задоволенням.
Для приготування млинців на кухні повинна бути відмінна млинцева сковорода. Така сковорода відрізняється від звичайної бічними невисокими і тонкими стінками, досить товстим дном і довгою ручкою. У млинцевої сковороди повинне бути товсте дно, невисокі бортики і зручна ручка. Для млинцевої сковороди кришка не знадобиться. Діаметр сковороди кожен підбирає за своїми уподобаннями: любите млинці з начинкою, вибирайте діаметр сковороди 20-26см, віддаєте перевагу пишним невеликим млинчикам, придивіться до сковороди з 15см діаметром. Саме такий посуд призначений для приготування млинців: стінки стають швидше розпеченими, швидше допомагають смажити, і Ви менше витрачаєте часу на приготування.
Існують: алюмінієві сковороди, з антипригарним покриттям, з керамічним покриттям, з мармуровим покриттям і чавунні.
Алюмінієва млинцева сковорода
Сковорода з такого матеріалу досить безпечна, вона дешева, дуже навіть легка і має високу теплопровідність, а це означає, що сковорода швидко нагрівається.
<strong >Переваги: мала вага, дешевизна, простота підготовки.
Недоліки: теплопровідність (швидко остигає), деформація, токсичність (при пошкодженні захисного покритія).
Правила експлуатації алюмінієвої млинцевій сковорідки. Для початку сковороду треба розігріти, додати трохи масла і розподілити його по всій сковороді силіконовим пензликом, як тільки з'явиться "серпанок", починайте пекти млинці. Перед кожним новим млинцем підливайте масло. Якщо млинці пригоряють, це говорить про те, що масло і, відповідно, сковорода недостатньо розігріті. Згодом така сковорода може деформуватися, це походить від високих температур при смаженні.
Млинцева сковорода з антипригарним покриттям
Це чудовий варіант для людей, які поспішають і хочуть пекти млинці прямо зараз.
Переваги: невисока ціна, легке використання, проста підготовка до роботи, можна навіть сказати миттєва, невелика витрата масла, легке миття і догляд.
Недоліки: для таких сковорідок виробник рекомендує температуру нагрівання 200-220°C. Необхідність у використанні дерев'яних, силіконових, нейлонових кухонних приладів (лопатка, кухарська ложка). Мити таку сковороду потрібно без використання абразивних засобів і щіток.
Досить зручні сковорідки, які не потребують багато масла. Дуже добре підходять для новачків.
Млинцева сковорода з керамічним покриттям
Нове покоління сковорідок з антипригарним покриттям. В основі такої сковорідки - литий алюміній з жароміцним покриттям темного або світлого кольору з дуже гладкою поверхнею.
Переваги: нешкідливість (не токсична при деформації поверхня, тобто при подряпинах), простота в догляді.
Недоліки: не варто залишати сковороду невимитою після використання - це знижує термін її служби.
Сковорода з мармуровим покриттям
Нові технології. Так би мовити удосконалення керамічного покриття для жарочной поверхні сковороди. Виробники не розкривають секрети технологій, але згадують про використання натурального граніту, титану і мармуру в виробництві цього антипригарного шару. В основі сковороди також литий алюміній з товстим дном, з покриттям темного або світлого кольору, в складі якого знаходиться натуральний мармур і титан. У таких сковорідок поліпшені антипригарні властивості.
Переваги: стійкі до подряпин (але виробники рекомендують використовувати не металеві кухонні прилади), не вимагають масла, не токсичні, не вимагають прожарювання
Недоліки: більш висока ціна.
Чавунна млинцева сковорода
Сковорода з такого матеріалу до сих пір лідирує в плані довговічності і надійності.
Переваги: довговічність, надійність, відмінні пекарські якості і теплопровідність, не боїться металевих кухонних приладів.
Недоліки: складна підготовка, велика вага самої сковороди (від 2 до 3 кг), потребує особливого догляду, перші кілька млинців вийдуть грудкою - це нормально, вимагає велику кількість масла, може поржавіти, якщо не буде витерта насухо.
Головне для всіх сковорідок, потрібно пам'ятати три основних правила
Перше: перед використанням налийте олію в сковороду і тільки потім розігрівайте її.
Друге: не використовуйте гострі предмети, краще користуватися спеціальними кухонними аксесуарами: дерев'яними, нейлоновими або силіконовими.
Третє: не можна мити розпечену сковороду, це призведе до руйнування антипригарного покриття і деформації самої сковороди.
Якщо дотримуватися цих рекомендацій, Ваша сковорода прослужить Вам довго і буде приносити задоволення при кожному готуванні.