У
К
о
ш
и
к
Ви тут
Кошик

Кошик

Ваш кошик порожній :(
Давайте це виправимо?!
Загляньте в акції, хіти продаж
або розділ новинок.

КАТАЛОГ ТОВАРІВ

Святий Вечір! 12 пісних страв - наш вибір

Купити новорічну і роджественские посуд в інтернет магазині ПосудоГрадТрапеза на Святвечір – це не звичайна вечеря, а справжній ритуал, який дарує відчуття свята і надзвичайної таємничості. Найважливішою традицією цього вечора є очікування першої вечірньої зорі. З особливим інтересом до цієї події відносяться діти, дивляться на небо, не відриваючи очей, немов чекають дива. А скільки радості та захоплення, коли, нарешті, з'являється вона, Різдвяна зірка! Дочекавшись першої зірочки на небі, вся сім'я приступає до святкової вечері. За багатовіковою традицією на різдвяному столі має бути 12 страв.

12 обов'язкових страв до Різдва

Усі страви на свят вечір повинні бути пісними, так як в цей вечір все ще триває Різдвяний піст. Якщо думаєте, що вегетаріанська вечеря буде менш смачна, Ви дуже помиляєтеся. Адже різдвяні рецепти перевірені багатьма поколіннями та століттями. А знаючи секрети приготування цих страв, можна створити не просто дуже смачну вечерю, а головне, корисну вечерю!

Сервірування різдвяного столу пісними стравами

Кутя. Господинею Різдвяної вечері неодмінно є кутя – каша з відвареної крупи. Це головне блюдо на столі, і в першу чергу потрібно покуштувати на смак кутю, потім можна приступати і до інших страв. Кутю можна варити з рису або перловки, але традиційний рецепт передбачає використання пшениці. Також в готову кутю прийнято додавати подрібнені горіхи, пропарений мак, мед або інші принади.

Багата кутя: рецепт. Для приготування багатої куті нам знадобляться:
Пшениця – 1 стакан
Мак – 1 стакан
Мед – кілька столових ложок
Горіх волоський
Ізюм
Цукрова пудра

Мак і пшеницю заливаємо окропом в окремих ємностях і залишаємо на ніч. На ранок зливаємо з мака воду, знову заливаємо гарячим окропом і тут же зливаємо всю рідину.

З пшениці також зливаємо всю воду, заливаємо нову, щоб покривала зерна і ставимо на вогонь до тих пір, поки не закипить. Потім зливаємо воду і повторюємо ті ж дії ще раз.

Мак можна пропустити через м'ясорубку при бажанні. Додаємо його в готову кутю і перемішуємо. Перед подачею на стіл підсолоджуємо кутю за допомогою цукру або меду, додаємо горіхи, родзинки, шоколад або халву – чого душа забажає.

Узвар. Другий за старшинством після куті – господар різдвяного столу. Не варто лякатися такої древньої магічної назви: узвар – це компот з сухофруктів з насиченим, трохи терпким смаком. Варити його варто заздалегідь – з ранку або за день до Різдва, оскільки йому потрібно відстоятися, щоб розкрити всю красу смаку. До того ж узвар – багатий на вітаміни, тому варити його можна і навіть потрібно протягом усієї зими.

Вінегрет. Самий відповідний пісний салат до Різдва, при цьому він ще й неймовірно насичений вітамінами. Адже готується він виключно з овочів. Але якщо у Вас не вистачило часу на приготування вінегрету, можна замінити його будь-яким консервованим салатом.

Вареники. Для вареників краще використовувати борошно грубого помелу. Воно більш насичене вітамінами і легко засвоюється організмом. В якості начинки підійде капуста або картопля. До речі, картоплю краще не очищати від шкірки, адже під нею зберігаються елементи, які дуже потрібні нашому організму. Картопляну начинку можна приправити морквою і грибами. А подавати готові вареники можна зі смаженою цибулею,смак буде приголомшливим.

Купити посуд для вареників в інтернет магазині ПосудоГрад з доставкою в Київ, Одесу, Харків, Львів, Луцьк та інші міста України

Голубці. З огляду на, що ще триває піст, голубці готуємо без м'яса.

Різдвяний рецепт голубців з грибами:

Для приготування знадобляться такі продукти:
Тонкі капустяні листи
Отварний рис – 1 стакан
Гриби – 800 грам свіжих або 100 грам сухих
Цибуля
Томатна паста - 2 ложки
Масло рослинне
Лавровий лист
Перець горошком
Сіль

Гриби відварюємо, а потім дрібно нарізаємо. Лук також ріжемо дрібними кубиками і обсмажуємо разом з грибами. Готову заправку перемішуємо з рисом.

Акуратно загортаємо начинку в капустяні листи, готові «рулетики» обсмажуємо на сковороді і викладаємо в казан.

Заливаємо голубці водою, розведеною з томатною пастою, додаємо спеції та ставимо тушитися на 2 години.

Смажена риба. Рибні страви дуже доречні на пісному столі. Риба корисна для організму і досить ситна. А любителі рибних блюд точно оцінять цей пункт меню.

Овочеве рагу. Не дивлячись на те, що ми не вважаємо це блюдо святковим, воно чудово впишеться в різдвяне меню. Завдяки натуральним інгредієнтам, рагу добре впливає на роботу кишечника, судин і кровоносної системи.

Овочеве асорті. На різдвяному столі обов'язково повинні бути присутніми соління: квашені огірки, помідори, капуста. Також можна поставити на стіл і квашені фрукти. Таке поєднання неодмінно прикрасить стіл і наповнить організм вітамінами.

Капусняк. Готуємо капусняк на воді, а не на м'ясному бульйоні. Використовувати можна як квашену, так і свіжу капусту. А картоплю можна замінити пастернаком – так ми зменшимо споживання крохмалю.

Лечо. Лечо зазвичай готують ще влітку. А баночка такого супер вітамінного салату взимку – це справжня знахідка.

Салат із червоної капусти. У такому салаті набагато більше вітамінів, ніж у білокачанної капусти. А який він гарний! Якщо прикрасити його ягідкою вишні, він стане справжньою родзинкою серед усіх страв.

Запечені яблука. Навіть при пісній вечері без десерту не можна. Яблука, запечені з медом і горіхами, - відмінне рішення для солодкого столу.

Такі 12 страв ми пропонуємо Вам приготувати на Святвечір. Строгих правил щодо різдвяного меню немає, можна підбирати страви на свій смак, робити різдвяне меню більш різноманітним, і, звичайно ж, експериментувати з новими рецептами. Головне, щоб вечеря була смачною і приготована з душею. І щоб в цей вечір за святковим столом збиралася вся родина, адже немає нічого кращого, ніж дружні сімейні вечори.

Це знадобиться!