У
К
о
ш
и
к
Ви тут
Кошик

Кошик

Ваш кошик порожній :(
Давайте це виправимо?!
Загляньте в акції, хіти продаж
або розділ новинок.

КАТАЛОГ ТОВАРІВ

Сковорода: види сковорідок

Алюмінієві сковороди

Купити алюмінієву сковороду з доставкою Одеса, Київ, Харків, Дніпропетровськ, по всій Україні

Алюмінієві сковороди виконані з легкого сплаву без покриття, вони легкі і недорогі, тим і гарні. Така сковорода добре підходить для розігрівання або обсмажування продуктів.

У продажу існує два види алюмінієвих сковорідок – литі і штамповані. Литий алюмінієвий посуд довговічний і універсальний. Дно у такої сковороди становить не менше 5–6мм, що дозволяє використовувати її на електроплиті. Таку сковороду досить легко відрізнити за вагою, вона порівняно важче штампованої.

Штамповані сковороди. З алюмінієвого листа роблять коло, потім за допомогою преса це коло перетворюється в майже готову сковороду. Технологія такої сковороди користується попитом, це просто штамповані листи, тому даний вид сковорідок дешевий і вкрай простий. Штамповані алюмінієві сковороди, що володіють тонким дном, при високих температурах легко деформуються, тому така сковорода недовговічна і придатна тільки для газових плит, таку сковороду вам доведеться міняти через рік, а якщо пощастить, то через два.

На сьогоднішній день виробники посуду виготовляють сковорідки зі сплаву алюмінію, який позбавлений більшості недоліків своїх алюмінієвих попередників. Такі сковорідки можуть використовуватися на різних плитах, крім індукційної, вони більш стійкі до високих температур. Ці сковорідки хороші і для гасіння, і для смаження продуктів, а також більш довговічні.

Плюси: швидко нагрівається; дешева; легка.

Мінуси: може деформуватися при високих температурах, тобто, боїться перегріву; недовговічність (чим легше, тим швидше вона приходить в непридатність); нестійка до подряпин і механічних впливів (вимагає використання силіконових, дерев'яних і пластикових кухонних предметів); не підходить для індукційних плит (крім алюмінієвих сковорідок зі сталевим дном).

Рада: такий посуд не рекомендується використовувати в духовці. Під–перше, ми вже знаємо, що алюміній нагрівається швидко, по– друге, потім її буде дуже важко відчистити. Готувати в такому посуді краще на середньому або, взагалі, на малому вогні, тому що алюміній нагрівається не рівномірно. Користуватися краще дерев'яними, пластиковими та силіконовими предметами, боїться механічних пошкоджень.

 

Чавунні сковороди

Купити чавунну сковороду з чавуну з доставкою Одеса, Київ, Харків, Дніпропетровськ, по всій Україні

Чавунна - вона у нас бронетанкова, прекрасно зберігає тепло, їжа не пригорає, і страви не смажаться, а тушаться, як в печі. Також може бути знаряддям самозахисту. Але, якщо раптом вона впаде, то крім освіти синця на вашій нозі, вона може ще і розколотися. Чавун має гладку однорідну поверхню, стійкий до карозії, чавунна сковорода прослужить вам довгі роки. Перед тим як почати користуватися чавунною помічницею, необхідно помити, просушити, змастити сковороду рослинною олією і поставити прожарюватися на плиті, для того, щоб на поверхні утворилося захисне покриття. Не рекомендується чавунну сковороду ретельно мити, внутрішній поверхні необхідно залишатися масляною. Для того, щоб чавун НЕ поржавів, не залишайте його вологим і мокрим, витирайте досуха. До речі, посуд з чавуну нагрівається значно сильніше, ніж алюмінієвий, що має велике значення для добротного смаження, особливо для страв, що готуються на грилі. У чавуні можна не сумніватися, так, може він не такий привабливий, але, з точки зору екології, досить нешкідливий, більш того, при контакті з їжею чавун виділяє в неї мікроскопічні дози заліза, і при цьому вони корисні для організму. Головний недолік - це те, що він іржавіє. Наявність карозії не робить шкідливого впливу, але може зіпсувати і смак, і колір приготованого блюда. Крім того, сіль і залізо, а це і є карозія, можуть руйнувати вітаміни, а нам це не потрібно.

Плюси: зносостійкість; довговічність; надійність. Не боїться подряпин. Не боїться високих температур, забезпечує рівномірний нагрів. Підходить для духовки і будь-яких плит, але на стеклокерамике потрібно бути акуратнішими. Не вибаглива в догляді, не деформується. Володіє, що найважливіше, природною антипригарною властивістю, яка з часом стає тільки краще.

Мінуси: важка, потрібно берегти від вологи, не залишати в ній їжу, так як вона схильна до карозії. Тендітна (якщо впаде, може навіть розколотися). Вимагає більшої витрати рослинної олії, жиру щодо інших сковорідок.

Рада: Чавунну сковороду прокаливають на вогні, потім прохолодною водою обполіскують, після добряче просушують і змащують всередині рослинною олією. Так що не радимо вам для такої сковороди використовувати миючі засоби для видалення жиру.

Сковороди з нержавіючої сталі

Купити сковороду з нержавіючої сталі з доставкою Одеса, Київ, Харків, Дніпропетровськ, по всій Україні

Посуд, а в даному випадку сковорода з нержавіючої сталі, безпечний і красивий. Матеріал такої сковороди не вступає в процесі приготування в реакцію з продуктами. Така сковорідка не боїться іржі і відмінно підходить для томління і обсмажування продуктів, завдяки здатності довго утримувати тепло. Однак в процесі експлуатації часто утворюються масляні плями, видалити які можна тільки за допомогою спеціальних засобів. Не варто нагрівати сковороду з нержавіючої сталі порожньою, це призведе до райдужних розводів, що утворяться на її поверхні. Завдяки товстим стінкам і подвійному дну, такі сковороди не деформуються і довго служать. На поверхні такої сковороди не скупчуються мікроби і бактерії.

Плюси: підходить для будь-яких плит. Екологічна. Добре зберігає тепло.

Мінуси: боїться високих температур (при нагріванні порожньої сковороди утворюються райдужні синьо-зелені розводи). Відсутнє антипригарне покриття.

Рада: не можна мити такі сковороди миючими абразивними засобами, можете пошкодити поверхню. Якщо до сковороди прилипла їжа, дайте їй час отмокнути, а потім протріть губкою.

Це знадобиться!