У
К
о
ш
и
к
Ви тут
Кошик

Кошик

Ваш кошик порожній :(
Давайте це виправимо?!
Загляньте в акції, хіти продаж
або розділ новинок.

КАТАЛОГ ТОВАРІВ

Знижуємо градус. ТОП літніх прохолодних напоїв

Важко знайти людину, яка в морозну зимову погоду не чекає літа і не мріє про жаркі сонячні дні. Але ось прийшла довгоочікувана літня пора, показник на градуснику досягає позначки +30 і навіть більше, і ми починаємо шукати спосіб охолодитися влітку. У спекотну літню погоду питання про те, як боротися зі спекою і як швидко охолодити організм, стає дуже актуальним. Звичайно, в протистоянні з високою літньою температурою не впоратися без кондиціонерів. Але як бути, якщо Ви людина активна і Вам не часто щастить перебувати в приміщенні з комфортною температурою? В такому випадку охолодити організм допоможуть освіжаючі прохолодні літні напої – холодні лимонади та коктейлі.

Готуємо прохолодні напої в посуді ПосудоГрад

Якщо купити пляшку для води – компактну, зручну і стильну, ніяка спека Вам буде не страшна. А якщо вибрати термос або термокружку, Ваш улюблений напій буде залишатися холодним дуже довго.

Приготувати літній лимонад з сезонних фруктів зовсім не складно, тим більше рецептів освіжаючих напоїв – просто безліч! Ну а ми зробили для Вас вибірку найсмачніших, найнесподіваніших, найбільш ароматних і корисних лимонадів.

Полуничний лимонад

Полуничний лимонад – холодний літній напій

Інгредієнти:

полуниця – 300 г
лимон – 1 шт.
м'ята – 30 г
цукор – 60 г
вода – 1200 мл

Спосіб приготування:

Перед приготуванням полуницю, лимон і м'яту потрібно промити в холодній воді.

Полуницю очищаємо від зелених хвостиків. Потім нам знадобиться блендер. Відокремлюємо 1/3 частина ягід і подрібнюємо в чаші блендера. Цю процедуру можна зробити і за допомогою звичайної харчової вилки – просто розім'яти ягоди виделкою.

Лимон ділимо на дві половинки. Одну нарізаємо кільцями, а другу поки залишаємо. Вона нам знадобиться пізніше.

Далі нам знадобиться каструля. Якщо Ви плануєте робити велику порцію лимонаду, радимо взяти каструлю більшого розміру. Отже, поміщаємо в нашу каструлю всю полуницю (цілу і подрібнену), кільця лимона (пам'ятаємо, що ми порізали тільки одну половинку лимона) і м'яту. Заливаємо все це 200 мл окропу. Накриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин настоюватися.

Через 20 хвилин дістаємо м'яту з каструлі. А натомість додаємо цукор і сік з другої половинки лимона. Наливаємо залишившийся 1 л води і все добре перемішуємо, щоб цукор розчинився.

Переливаємо наш напій у глечик для лимонадів (при бажанні можна відразу процідити) і насолоджуємося божественним смаком. Розуміємо, що дуже смачно, але не забудьте пригостити рідних.

Лавандовий лимонад з цитрусовими нотками

Лавандовий лимонад з цитрусовим смаком

Інгредієнти:

лаванда – 1 ч. Л.
лайм – 1 шт.
цукор – 6 ст. л.
вода проста – 300 мл
вода газована – 700 мл
лід

Спосіб приготування:

В цьому рецепті для подслащения напою приготуємо цукровий сироп. У маленьку каструльку наливаємо 150 мл простої води і насипаємо цукор. Розміщуємо каструлю на плиті й включаємо максимальну температуру. На цьому етапі потрібно буде постояти біля плити, постійно помішуючи сироп, щоб цукор не пригорів. Коли весь цукор розчиниться, чекаємо кипіння і проварюємо ще кілька хвилин. Солодкий сироп готовий.

Поки сироп остигає, не втрачаємо часу і проварюємо лаванду. Беремо другу маленьку каструльку, вливаємо в неї залишившиєся 150 мл води і додаємо лаванду. Ставимо на плиту. Як тільки вода закипить, знімаємо лавандову заварку з плити і залишаємо остигати та настоюватися. Коли охолоне, її обов'язково потрібно буде процідити.

Саме час зайнятися лаймом. Нарізаємо його невеликими шматочками і поміщаємо в миску. Додаємо до лайму кілька ложок цукрового сиропу і подрібнюємо блендером. А ще краще для такої мети купити мадлер, він обов'язково стане в нагоді Вам і для приготування найрізноманітніших алкогольних і безалкогольних коктейлів. Ми готуємо лимонад, тому нам потрібно позбутися м'якоті. Робимо це за допомогою дрібного сита.

Ще трохи зусиль і можна буде насолодитися незвичайним лавандовим напоєм з найніжнішим смаком і ароматом. Розміщуємо кубики льоду в глечик і заливаємо лавандовою заваркою. Додаємо лаймовий фреш і газовану воду.

Смачний лимонад готовий!

До речі, лаванда не такий вже і рідкісний інгредієнт. Його легко можна знайти в чайних магазинах.

Кавуновий лимонад

Яскравий кавуновий лимонад для молодіжної вечірки

Інгредієнти:

м'якоть кавуна – 300 г
лимон – ½ шт.
мед – 1 ст. л.
м'ята – кілька гілочок (для прикраси)
вода 500 мл (в залежності від смаків можна використовувати звичайну воду або газовану)

Спосіб приготування:

Зрізаємо м'якоть з кавунових часточок і нарізаємо її невеликими шматочками. Далі максимально відповідальний момент – тримаємо себе в руках і намагаємося не з'їсти ласий шматочок соковитого кавуна, що залишився без шкірки і кісточок. Збираємо всю силу волі в кулак, поміщаємо підготовлений кавун в миску і перетворюємо в кавунове пюре за допомогою блендера.

На замітку: вибрати і купити блендер не таке вже важке завдання, як здається. Потрібно просто орієнтуватися на свої побажання і вимоги до кухонної побутової техніки даного роду.

Тепер нам потрібно позбутися залишків м'якоті. Кожна господиня знає, що для таких цілей необхідно купити дрібне сито. Перетираємо пюре через наше сито.

В кавуновий сік додаємо сік лимона й мед. Розмішуємо.

Якщо меду вдома не виявилося, можна замінити його цукровою пудрою або цукровим сиропом.

Разводимо кавуновий концентрат газованою водою. Пропорції можете вибирати на свій смак. Чим менше води, тим більш насиченою буде напій.

І останній штрих – розливаємо наш лимонад по келихах і прикрашаємо м'ятою і часточкою лимона. Звичайно ж, не завадять і кубики льоду.

Турецький лимонад

і, звичайно ж, ми не можемо не згадати самий звичайний лимонад на основі лимона і м'яти.

Класичний турецька лимонад з льодом

Інгредієнти:

лимон – 7 шт.
м'ята - 3 листочка
цукор – 500-700 г (за смаком)
вода – 5 л

Спосіб приготування:

Ми будемо використовувати лимони разом з шкіркою, тому первинне завдання – гарненько їх вимити. А потім нарізаємо їх не дуже великими шматочками. Нарізати цілих 7 соковитих неймовірно кислих лимонів з незворушним обличчям – завдання не для слабаків. Але ми-то з Вами впораємося!

Далі наступний етап подрібнення лимонів – вже за допомогою блендера. Розміщуємо в чашу блендера нарізані лимони, до них додаємо трохи цукру (щоб легше подрібнювалися) і додаємо листочки м'яти. Подрібнюємо. Доведеться виконати це завдання в кілька етапів, так як всі лимони не влізуть в чашу блендера.

В лимонну кашку заливаємо 5л холодної води (окропом заливати не можна, інакше лимонад буде гіркий) і додаємо цукор за смаком. Каструлю поміщаємо на ніч в холодильник. Важливо настоювати лимонад саме в холодильнику. При кімнатній температурі він придбає гіркий присмак.

Вранці залишається тільки процідити лимонад через марлю або сито.

охолоджуючий лимонад для всієї родини готовий!

Охолоджуючі напої – незамінна річ в літню пору. Ними можна насолоджуватися ввечері після довгого спекотного дня, можна брати з собою в поїздку, подорож або просто на прогулянку по місту або відпочинок на пляжі.

Це знадобиться!