У
К
о
ш
и
к
Ви тут
Кошик

Кошик

Ваш кошик порожній :(
Давайте це виправимо?!
Загляньте в акції, хіти продаж
або розділ новинок.

КАТАЛОГ ТОВАРІВ

Паелья - національна страва іспанської кухні

Паелья - візитна картка та гордість кухні Іспанії

Що ми знаємо про паелью? Страва готується з рису, з м'ясом або морепродуктами. «Так це ж наш плов» - відразу спливає в голові цілком зрозуміла думка. Але це тільки на перший погляд. Дійсно, готують паелью із рису з м'ясом. Але на цьому спільне між паелью і пловом закінчується. А особливості приготування паельї починаються вже з питання: який рис треба брати для приготування паельї.

Особливі традиції приготування і спеції створюють ні з чим незрівняний смак паельї. Це страва, яку безсумнівно потрібно навчитися готувати.

Що потрібно, щоб приготувати паелью вдома?

Так, цю неперевершену за смаком страву дуже легко приготувати вдома. Все, що для цього потрібно:

1. Купити сковороду для паельї
2. Вивчити особливості приготування паельї
3. Вибрати рецепт паельї і підібрати інгредієнти

Сковорода для паельї

«Іспанська кухня ... вишукана страва ... У чому готувати паелью?» - в голові рій питань і сумнівів. Розберемося з цим.

Сковороди для готування і подачі поельі

Знайти і купити сковороду для приготування паельї нескладно. Фірмова картка іспанської страви з рису - велика сковорода з двома ручками. Це обов'язкова частина правильного приготування страви - сковорода має широке плоске дно і невисокі стінки. Для цієї мети найчастіше використовують сталеві або чавунні сковороди. Зазвичай їх діаметр - до 50см.

Цікаві факти

Професійні сковороди для паельї в діаметрі досягають 1 метра. В Іспанії часто проводять фестивалі і святкування, присвячені національній страві. На таких святах використовують особливі великі сковороди, щоб нагодувати усіх бажаючих. Площа найбільшої в світі паельї - 400кв.м. Страва була приготована у 2001 році з розрахунком на 100 000 чоловік.

Особливості приготування паельї

Головна особливість - приготування на відкритому вогні. Так блюдо насичується димним ароматом, а спеції максимально розкривають смак і аромат. Але можна готувати паелью і на домашній плиті.

Насамперед готують основу страви - обсмажують часник, потім креветки, а вже після - м'ясо або овочі. Заливають водою і навхрест прокладають дві смуги рису. Після чого його рівномірно розподіляють по дну сковороди. Морепродукти додають в кінці приготування. Перші 10 хвилин після додавання рису повинен бути сильний вогонь, потім він зменшується для повільного тушкування і випаровування води. В кінці готування вогонь знову збільшують - на 3-4 хвилини. В цей час на дні сковороди утворюється корочка (дуже важливо - рис повинен не підгоріти, а утворити золотисту скориночку). Для іспанців присмажена скоринка - найбільш ласа частина страви.

Цікаво, що морепродукти для паельї не очищаються перед цим – це теж частина іспанських традицій. Морепродукти відсувають на край тарілки і їдять в останню чергу, очищаючи самостійно, руками. Але є різновид «ледачої» паельї, в якій всі морепродукти очищають перед готуванням. Тоді під час їжі «лінивцям» не потрібно бруднити руки.

Купити посуд і приготувати поелью просто, навіть в домашніх умовах

Історія паельї

Історія паельї почалася ще в XVIII столітті. А назва її походить від регіону Іспанії - Валенсії. У цій місцевості в ті часи вирощували рис. Місцеві фермери тамували голод зібраним урожаєм. Готували рис з доступними простим селянам продуктами - курячим або кролячим м'ясом, зеленою квасолею, вугром і равликами. До кінця XVIII блюдо з рису стало відомим на всю Іспанію. Кожен регіон почав додавати свої продукти і нотки смаку до відомого рецепту. Так виникло безліч різновидів паельї - паелья з морепродуктами, паелья з м'ясом, вегетаріанська паелья з овочами, чорна паелья. І це тільки основні рецепти.

Класичний рецепт паельї. Паелья «по-валенсіанськи»

Інгредієнти:
круглий рис 400 г (для паельї використовується саме круглий рис, поширені сорти рису для паельї - «Каласпарра», «Бомба», «Бахія»);
куряче м'ясо - 700 г;
м'ясо кролика - 400 г;
квасоля стручкова зелена - 200 г;
квасоля біла - 200 г;
перець зелений - 1 шт .;
паста томатна - 5 ст.л .;
артишоки - 3 шт;
оливкова олія (для приготування паельї використовується тільки оливкова олія);
сіль
шафран (головна спеція іспанської страви з рису. Шафран надає страві особливий аромат, смак і забарвлює рис в привабливий помаранчево-золотистий колір. Використовувати для цього куркуму кухарі не рекомендують, так як вона кардинально змінює смак страви);
вода або м'ясний бульйон.

Процес приготування:

1. На оливковій олії обсмажити шматочки курки і кролика.

2. Додати порізані овочі - зелену квасолю, перець, артишоки і цілі боби квасолі. Пасерувати 3 хвилини.

3. Викласти томатну пасту і залити водою. Можна розвести томатну пасту водою і залити нею овочі (вода повинна накрити овочі і м'ясо). Залишити тушкувати на повільному вогні 20-25 хвилин.

4. Промити рис. Всипати його в сковороду, розрівняти по всій площі дна рівним тонким шаром. Залити бульйоном.

5. Залишити тушкуватись на 15-20 хвилин - на повільному вогні.

6. Додати сіль і трохи шафрану. Зменшити вогонь і залишити ще на 5 хвилин.

7. Для додання золотистої скоринки на дні страви в кінці готування на кілька хвилин увімкнути сильний вогонь.

Сковороди та інший посуд в інтернет магазині Посудоград за найнижчими цінами

 

 

Це знадобиться!