У
К
о
ш
и
к
Ви тут
Кошик

Кошик

Ваш кошик порожній :(
Давайте це виправимо?!
Загляньте в акції, хіти продаж
або розділ новинок.

КАТАЛОГ ТОВАРІВ

Новорічне меню від наших Покупців

Свято наближається! Разом з ним наближаються і щорічні клопоти: купити новорічну ялинку, прикрасити будинок до Нового Року, підібрати посуд для новорічного столу, купити подарунки, вирішити, де і з ким зустрічати Новий Рік. Але у господинь, які приймають гостей в новорічну ніч, виникає ще одне дуже важливе завдання – скласти новорічне меню. Адже так хочеться приготувати щось особливе і подати до столу найсмачніші страви.

Сучасні господині прагнуть дивувати гостей незвичайними новорічними стравами, відмовляючись від класичних новорічних рецептів – олів'є, оселедця під шубою та мімози. Безсумнівно, новорічне меню має бути різноманітним. На столі повинні бути присутніми рибні, м'ясні та овочеві страви – гарячі страви, різноманітні салати й закуски, м'ясне, сирне та фруктове асорті. Але варто пам'ятати про те, що господиня наступаючого року – Жовта Земляна Свиня. Тому астрологи не рекомендують наповнювати новорічний стіл 2019 стравами зі свинини, це може засмутити господиню прийдешнього року.

Ми вибрали 4 простих рецепта новорічних страв на 2019 рік, з надісланих нашими Покупцями. Сподіваємося, що вони не залишать байдужими Ваших гостей.

Сервірування новорічного столу

Що приготувати до Нового Року: добірка новорічних рецептів 2019

 

Запечена качка з айвою і цитрусовими

Цікаво, чи не так? Курка в духовці зі спеціями, курка в духовці з овочами, качка з яблуками, запечена індичка – цим вже не здивуєш. А ось качка, запечена з айвою, інтригує. Тільки уявіть, наскільки ароматним буде блюдо!

Інгредієнти:
качка – 1 шт (вага – 2 – 2.5 кг);
айва – 3 шт;
яблуко – 5 шт;
апельсин – 2 шт;
лимон – ½ шт;
сухий розмарин – 2 чайних ложки;
приправа «Суміш спецій для птиці»;
сіль – 2 чайних ложки;
оливкова олія – 2 столових ложки;
соус наршараб – 5 столових ложок;
коньяк – (Для маринаду – 2 столових ложки, для соусу – 70 мл).

Процес приготування:

Для цієї страви не рекомендується брати домашню птицю. Краще покупна – в ній менше жиру і більше м'яса, і саме м'ясо ніжніше. Качку потрібно промити та обсушити.

1. Спочатку слід замаринувати качку. У ступці розтерти розмарин, змішати зі спеціями та сіллю. Додати оливкове масло, коньяк і гарненько все розмішати. Отриманим маринадом розтерти качку зовні та всередині. Також потрібно змастити нутрощі: печінку, серце і шлунок. Залишити тушку маринуватися мінімум на10 годин, можна на цілу добу.

2. Далі підготувати айву і яблука. Айву (1 шт.) Розрізати на 6 часточок, очистити від насіння. Яблуко (велике – одне, дрібних – 2 яблука) також розрізати на 6 рівних часточок і очистити від серцевини.

3. Щільно начинити качку яблуками та айвою. Стягнути отвір і закріпити за допомогою зубочисток.

4. Деко застелити фольгою (краще в два шари). Викласти качку грудкою вгору. Останні фаланги крил відрізати і покласти під спинку. Шию, серце і шлунок розподілити поруч з тушкою (печінку поки не чіпати). Фольгу запечатати й відправити в духовку. Запікати 40 хвилин при 220 градусів С. Через 40 хвилин знизити температуру до 180 градусів С і запікати ще 50 хвилин. Фольгу потрібно взяти з запасом, пізніше разом з качкою запікаються яблука і айва для гарніру.

5. Поки качка запікається, приготувати соус. Вичавити сік з 2 апельсинів, додати 70 мл коньяку, 3 столових ложки соусу наршараб і розмішати.

6. Решту яблук і айву так само очистити від серцевини й нарізати часточками.

7. Через зазначений час качку дістати з духовки. 100 мл витопившогося жиру змішати з соусом. Навколо качки викласти айву й полити її качиним соком. Качку полити приготованим соусом (але не всім – 5-6 столовими ложками). Запікати 30 хвилин при 180 градусах С. Протягом готування періодично потрібно буде діставати качку та поливати соусом. Його можна приготувати більше, ніж вказано в рецепті, тоді можна буде частіше поливати качку, і м'ясо вийде більш соковитим.

8. Через півгодини викласти яблука та печінку, поливши качиним соком. І відправити в духовку ще на 30 хвилин, знову періодично поливаючи соусом.

9. На останніх 15 хвилинах готування включити режим гриля або збільшити температуру до 220 градусів С. За 5 хвилин до виключення – перевернути качку спинкою вгору і дати підрум'янитися

10. Готову качку подавати з гарніром з фруктів в гарячому вигляді.

Новорічний рецепт качки з айвою

 

Ніжні рулетики з салямі з вершковим сиром

Смачна закуска є вдалим поєднанням смаку салямі з ніжною начинкою з вершкового сиру.

Інгредієнти:
салямі – 1-2 упаковки:
вершковий сир – 500 г;
перець болгарський – ½ шт;
крекери.

Процес приготування:

1. Салямі дуже тонко нарізати. Можна придбати вже готову упаковану нарізку. Перець промити, очистити й нарізати соломкою.

2. Харчовою плівкою обернути дошку. Зверху рівномірно розподілити вершковий сир. Сир накрити другою харчовою плівкою й акуратно за допомогою качалки розрівняти та розкатати тонким шаром.

3. Зняти плівку і поверх сиру викласти шар салямі. Знову накрити плівкою і легко «пройтися» качалкою. Так салямі «прилипне» до сиру і рулетики НЕ будуть розпадатися.

Новорічний рецепт рулетиків з солями

4. Акуратно перевернути заготовку сиром вгору. Зняти залишившийся шар харчової плівки і поверх сиру викласти перець.

5. Отриману заготівлю згорнути в щільний рулет. Помістити в холодильник для охолодження на 5-6 годин. Так закуска буде легко і просто нарізатися.

6. Перед подачею нарізати тонкими кружечками і викласти на солоні крекери. Закуска готова!

Новорічна сервіровка і страви з салямі

 

Новорічний салат-коктейль з червоною рибою

Дуже простий і швидкий рецепт новорічного салату з приголомшливим смаком, без майонезу і зайвих калорій.

Інгредієнти:
сьомга слабосолона (або форель) – 100 г;
помідор – 1 шт;
огірок – ½ шт;
яйця відварні – 3 шт;
лимонний сік – 2 ст. л .;
сіль, перець;
оливкова олія – 1 столова ложка;
листя салату.

Процес приготування:

1. Яйця, огірок і рибу нарізати кубиками. Помідори невеликими шматочками (помідори черрі – на 4 частини). Листя салату дрібно порвати руками. З'єднати всі інгредієнти в одній мисці.

2. Приготувати заправку для салату. В одній ємності з'єднати оливкову олію, лимонний сік, сіль і перець. Перемішати. Полити заправкою салат і розмішати його.

3. Викласти в красивий салатник для подачі. Готово!

Можна поекспериментувати зі способом нарізки та інгредієнтами. Наприклад, додати маслини.

Новорічний рецепт салату з червоною рибою

 

Новорічний фруктовий салат «Антарктида» з мандаринами і морозивом

Освіжаючий холодний десерт – відмінний варіант після достатку смачних, але жирних і калорійних страв.

Інгредієнти на 2 порції:
мандарин – 1 шт;
банан – 1 шт;
ківі – 1 шт;
волоський горіх – 2-3 шт;
морозиво – 100 г.

Процес приготування:

1. Волоський горіх очистити й дрібно порубати.

2. Фрукти очистити від шкірки. Мандарин розділити на часточки, кожну часточку розрізати навпіл. Банан порізати кільцями, ківі – півкільцями.

3. Підтале морозиво розім'яти виделкою. Додати фрукти та перемішати. Зверху присипати волоським горіхом.

4. Подавати, прикрасивши на свій смак. Краси та приголомшливого смаку можна домогтися, додавши шоколадну крихту або полив гарячим шоколадом.

Тут можна дати волю фантазії. Можна повністю змінювати інгредієнти й використовувати свої улюблені фрукти: полуницю, апельсин, хурму, виноград, авокадо, ананас, навіть гранат.

Новорічний фруктовий салат

Не бійтеся експериментувати з новими рецептами й відмовлятися від звичних новорічних страв. Але це зовсім не означає, що олів'є і «шубі» немає місця на новорічному столі. Можна просто придумати креативну подачу і Ваш новорічний стіл буде оригінальним навіть з класичними стравами.

Це знадобиться!