Масляна: рецепти млинців на кожен день
Масляна – веселе свято, проводи зими, наповнені радісним настроєм в передчутті весни, що наближається, і тепла. Навіть головний атрибут Масляни – млинці, мають особливе значення. Кругла форма і рум'яний вигляд позначали сонце, яке ставало все яскравіше і тепліше з настанням довгоочікуваної весни.
Рецепти млинців до Масляни
Оскільки Масляна – свято млинців, а триває це свято цілий тиждень, до Вашої уваги наш вибір 7 рецептів млинців на кожен день.
Секрет приготування смачних млинців
Ми поділимося з Вами найсекретнішим правилом приготування. Щоб млинці вийшли особливо смачними, обов'язково потрібно додавати до них головний інгредієнт – любов, кохання. Але це ще не все! Не менш важливу роль має сковорода. Вибрати й купити правильну млинцеву сковороду можна у нас на сайті.
Перший день Масляної - Зустріч. У цей день прийнято готувати найпростіші млинці.
Млинці манно-вівсяні
Особливий рецепт млинців без борошна. Для їх приготування знадобиться: стакан вівсяних пластівців, склянка манки, 3 курячих яйця, 2 столові ложки цукру, 3 ложки олії соняшникової, по ½ чайної ложки соди і солі, 500 мл кефіру.
Процес приготування дуже простий! Вівсяні пластівці і манну крупу змішуємо, заливаємо кефіром і залишаємо на дві години. Після закінчення часу додаємо інші інгредієнти і смажимо млинці як зазвичай.
Насолоджуючись смаком, такі млинці можна їсти як «порожні», так і з різноманітною начинкою.
Млинцеві мішечки з бринзою
На другий день Масляної, «загравання», пропонуємо приготувати млинцеві мішечки з начинкою з бринзи.
250мл кефіру змішати з яйцем, після чого додати сіль, цукор і чорний перець. Борошно (100 грам) всипати поступово і дуже добре перемішати, позбавляючись від всіх грудочок. Потім додати 2 столові ложки соняшникової олії, розмішати і можна починати смажити млинці.
Начинка готується дуже просто: бринзу натерти, додати до неї сметану, часник і зелень. Викладаємо начинку на середину млинця і звертаємо його в формі «мішечка», підв'язавши зеленою цибулею.
Торт «Млинцевий» зі згущеним молоком
Третій день називається «Ласунка». Столи в цей день повинні ломитися від різноманітних ласощів. Млинці – родзинка святкового столу.
Наш рецепт млинцевого торта на третій день масниці.
В 2 склянки борошна додати 1 чайну ложку цукру і трохи солі. Після цього поступово вливати молоко (500мл) і акуратно розмішувати. У рідке тісто додаємо 2 яйця, обов'язково розмішуємо, а потім додаємо брусочек розтопленого вершкового масла. Тепер можна приступати до смаження млинців.
Готуємо солодкий крем – змішуємо 1 банку згущеного молока і 150 грам сметани. Змащуємо кожен млинець і викладаємо з них торт. Такий тортик виходить неймовірно смачним!
Млинці з м'ясною начинкою
Четвертий день - «Розгул». У цей день святкування Масляни було в самому розпалі. Танці та пляски тривали з ранку і до вечора, тому прийнято готувати ситні блюда.
Млинці можна смажити за своїм улюбленим рецептом. А ось до приготування начинки потрібно поставитися більш серйозно, адже це головна особливість страви.
Для начинки використовуємо відварену яловичину і прожарені з цибулею гриби. Пропускаємо все через м'ясорубку, солимо за смаком, додаємо зелень і перемішуємо. Викладаємо начинку на млинці і загортаємо конвертиками.
Вишукані млинці з сьомгою
В п'ятницю проводилися «тещини вечори». Зяті повинні були запросити улюблену тещу на млинці. Так як готували чоловіки, то рецепт млинців дуже простий.
В першу чергу потрібно збити яйця з цукром, потім до них додати соду, сіль, склянку молока і ½ склянки газованої води. Як ми вже знаємо, борошно всипаємо поступово, одночасно помішуючи. У готове тісто вливаємо 3 столові ложки рослинної олії.
Поверхню млинців змащуємо сиром, зверху кладемо філе сьомги і звертаємо рулетики.
Млинці «Життя в шоколаді»
Рецепт простіше простого. До звичайного млинного тіста додаємо какао і насолоджуємося незвичайним кольором,смаком і ароматом головного атрибута Масляни. А щоб було смачніше, такі млинці можна подати з фруктами, морозивом, варенням або солодким кремом.
Млинці гречані
Для цього рецепта використовуємо гречане борошно. Змішуємо його з сіллю. В окремій ємності збиваємо 3 склянки молока з 2 яйцями.
Начинка – приголомшлива. У сотейнику тушкуємо капусту з грибами. У остигнулу начинку додаємо цедру лимона і змішуємо. На млинець викладаємо готові овочі, зверху кладемо шматочки копченого лосося і все це прикрашаємо ложкою сметани і червоною ікрою. Подаємо млинці в розгорнутому вигляді.
Прочитавши наші рецепти, кожна господиня готова до Великого свята Масляни. Залишилося тільки втілити в життя всі ці рецепти.
Щасливого свята!
Корисно знати: як вибрати і купити правильну млинцеву сковороду