У
К
о
ш
и
к
Ви тут
Кошик

Кошик

Ваш кошик порожній :(
Давайте це виправимо?!
Загляньте в акції, хіти продаж
або розділ новинок.

КАТАЛОГ ТОВАРІВ

Кухонний ніж - найважливіший інструмент на Вашій кухні

Купити і вибрати якісні кухонні ножі в інтернет магазині Посудоград з доставкою до вас додому

Дуже багато залежить від того, які ножі знаходяться на вашій кухні. Саме від них залежить, наскільки буде смачним блюдо, яке Ви приготуєте, наскільки комфортним буде приготування цих самих страв. Тому, вибір кухонних ножів - досить непросте завдання. Від неякісного ножа приготування їжі не приносить задоволення, стає нудною і рутинною роботою, ніж володіння якісним, гарним ножем. Якісні ножі не вимагають постійної заточки і відмінно ріжуть, чого не можна сказати про неправильно обрані ножі.

Давайте для початку розберемося, як правильно вибрати кухонні ножі, а потім поговоримо про те, які види ножів існують.

 

Отже, як же зробити правильний вибір.

Перед покупцями часто стає питання: купувати набір або кілька конкретних видів ножів, а може, купити один і далі докуповувати по одному. Спробуємо провести паралелі і відповісти на це питання. Купуючи набір ножів, Ви отримуєте витриманий єдиний стиль на кухні. Крім того, часто такі набори продаються вже з підставкою для зручного і безпечного зберігання ножів. Але проходить якийсь час, і Ви розумієте, що з усього набору використовуєте тільки пару ножів, і то до них повно претензій: один дуже довгий, а у іншого не дуже зручна рукоять. Але хтось з цим змириться, а кому-то доводиться знову йти в магазин і робити нелегкий вибір «улюблених» ножів, до яких забороняється торкатися всім іншим членам сім'ї. Тому, наша порада – купуйте окремо ножі з однієї серії і окремо до них підставки, колоди або магнітні планки. В даному випадку рекомендуємо, для початку, вибрати ножі, більш підходящі по Вашим критеріям, а вже під них підбирати підставку, колоду або настінний магнітний тримач. Насправді, це займе трохи більше часу при виборі, зате у Вас не буде непотрібних ножів, що бовтаються під руками.

Якщо Вам все ж хочеться набір ножів в одній стилістиці і з підставкою, краще потратьте трохи більше грошей і часу, і виберіть набір з підставкою з дуба, бамбука або каучукового дерева. Пояснимо чому: найчастіше виробники вибирають матеріал з сосни для більш дешевих наборів. Все тому, що мало хто з виробників робить трудомістку і довгу роботу з просушування цього дерева. В результаті чого через 6 місяців на підставці можуть утворитися незначні мікротріщини, дерево «підсохне», а в подальшому така колода просто розвалиться.

Намагайтеся не купувати ножі на ринках і вулицях. Віддавайте перевагу в цьому питанні спеціалізованим інтернет магазинам. Як правило, такі магазини працюють з серйозними і перевіреними виробниками. Такі продавці допоможуть з вибором, дадуть повну інформацію і розкажуть про особливості різних моделей. Це дозволить зробити, нехай не швидкий, але впевнений вибір. Купуючи ніж в інтернет магазині ПосудоГрад, можете бути впевнені, що товар гідної якості і має державний сертифікат якості.

Рукоятка і леза – дві складові частини ножа. Рукоятки ножів виготовляють з різних матеріалів – дерево, пластик або залізо. Пластмасові рукоятки досить тендітні, тому не дуже надійні. Найнадійнішими вважаються металеві ножі, в плані довговічності вони дуже надійні, але мають недолік – досить важкі, що створює незручність при роботі деяким господиням. Оптимальним рішенням, так би мовити золотою серединою, є ножі з дерев'яною рукояткою – вона міцна, легка і зручно лежить в руці, не ковзає в ній, що найголовніше.

Леза (клинок) для ножів – найчастіше виготовляють з нержавіючої сталі. При покупці звертайте увагу, щоб лезо було саме з нержавіючої сталі, інакше ніж швидко втратить свій зовнішній вигляд і з часом потемніє, а продукти придбають неприємний присмак металу. Також зверніть увагу на ширину леза ножа. Чим ширше лезо, тим рівніше буде якість зрізу. Набагато простіше різати ножем з вузьким лезом, але зріз буде менш рівним, хоча такий ніж може добре Вам послужити замість овочечистки.

Велику популярність набирають так звані керамічні ножі. Ці ножі досить якісно ріжуть і м'які, і тверді продукти. Але вони теж мають мінуси – їх не можна упускати, лезо таких ножів може розбитися. У Вас не вийде рубати кістки. Щоб не бути багатослівними, дамо коротку характеристику керамічних ножів:

Це знадобиться!