У
К
о
ш
и
к
Ви тут
Кошик

Кошик

Ваш кошик порожній :(
Давайте це виправимо?!
Загляньте в акції, хіти продаж
або розділ новинок.

КАТАЛОГ ТОВАРІВ

Каннолі - справжні італійські ласощі

Форми для випічки італійських канноліІталійська кухня дуже популярна у всьому світі – всі обожнюють пасту та італійську піцу, кожен хоча б раз в житті скуштував ту чи іншу страву. А ось італійські солодощі у нас не так відомі, хоча вони заслуговують на особливу увагу.

Історія походження каннолі

Каннолі – традиційний італійський десерт, який з'явився в Сицилії. Це вафельна трубочка, наповнена сиром «Маскарпоне» або сирною начинкою. Вона буває абсолютно різного розміру – все залежить від регіону і його традицій. «Cannoli» - в перекладі з італійської означає «маленька трубочка».

Спочатку каннолі продавали в Італії тільки на ярмарках і карнавалах, але з часом їх стали вживати і під час інших святкувань, а пізніше і зовсім в будь-який будній день . Самі ж італійці стверджують: каннолі – зимовий десерт, так як в його складі молочні продукти, які в літній період будуть дуже швидко псуватися.

Як вибрати інгредієнти для каннолі

Складається десерт з вафельних трубочок і сирної начинки. Для того, щоб десерт вийшов ідеальним на смак і зовнішній вигляд, необхідно купити форму для випічки каннолі. Трубочки робляться зі звичайного пісочного тіста, яке треба розкатати на невеликі тонкі коржі й накрутити на спеціальну форму. Готуються вафельні трубочки у фритюрниці, але якщо Ви противник великої кількості масла, їх можна спекти і в духовці. Найголовніше – вони повинні вийде хрусткими.

Традиційно десерт каннолі готується з додаванням алкоголю, тому він вважається не дитячим десертом. Але алкогольну частину можна замінити молоком. Наповнювач може бути різноманітним, але самий чудовий смак десерту виходить з сиром «Маскарпоне». Так само чудового ефекту можна досягти, використовуючи збитий сир, сир Рікотта, або вершки. У начинку можна додавати цукор, але краще брати цукрову пудру, тоді смак вийде більш ніжним.

Рецепт каннолі

Існує безліч рецептів каннолі, можна навіть зустріти варіант з м'ясною начинкою. Але, все ж, найсмачнішим вважається традиційний сицилійський рецепт.

Каннолі за сіцілійським рецептом

Інгредієнти для вафельних трубочок:

Яскраві фарби італійського десерту

Вино «Марсала» (Можна замінити будь-яким іншим кріпленим червоним вином або солодким виноградним соком) – 125 мл
Пшеничне борошно – 2 склянки
Куряче яйце – 1 штука
Цукор – 30 грам
Оливкова олія – 30 мл
Рослинна олія – 750 мл
Оцет – 1 столова ложка
Какао – 1 чайна ложка
Кориця – половинка чайної ложки
Щіпка солі

Інгредієнти для начинки:

«Маскарпоне» – 500 грам
Цукрова пудра – 70 грам
Лікер – 50 мл

Приготування:

1-й крок: Для приготування тіста потрібно змішати борошно, какао, сіль, яйце, масло і корицю.

2-й крок: До отриманого тіста додати оцет і вино. Вийде еластична суміш. Її потрібно буде помістити в холодильник мінімум на 1 годину. А поки тісто остигає можна зайнятися приготуванням начинки.

3-й крок: «Маскарпоне» збити з пудрою і додати лікер.

4-й крок: Через годину-дві охолоджене тісто можна діставати з холодильника. Розкачати – товщина 2 мм; і розділити на невеликі кружечки.

5-й крок: кожен кружечок обмотати навколо форми і смажити у фритюрниці 2 хвилини. Після чого викласти їх на серветку, щоб стік жир.

6-й крок: Готові остиглі трубочки наповнити начинкою за допомогою кондитерського шприца. Прикрашати десерт можна на свій смак.

Процес приготування каннолі

Як і з чим подавати каннолі

Каннолі не подають порційно. Прийнято викладати їх гіркою на велике плоске блюдо. Прикрашати десерт можна будь-яким способом, використовуючи найрізноманітніші продукти: горіхи, цукати, фрукти, шоколад. Традиційно до десерту подають каву або біле вино.

Поради по приготуванню каннолі

1. Щоб було зручно працювати з тістом: легко розкатати його і надіти на формочки, щоб воно не сповзало, тісто потрібно добре охолодити.

2. Якщо все-таки заготовки стягуються і сповзають з форм, їх можна закріпити, змастивши края жовтком.

3. Вафлі знімайте з формочок, коли повністю охолонуть. Вони дуже крихкі і, якщо знімати їх гарячими, то можуть пошкодитися.

4. Начинку краще додавати прямо перед подачею. Так каннолі НЕ розм'якнуть, а Ваші гості зможуть насолодитися хрусткими вафельними трубочками.

5. До «Маскарпоне» можна додати сир «Філадельфія».

6. Найголовніша порада з приготування десерту – додавати частинку своєї любові і готувати із задоволенням!

 

Це знадобиться!