Грудневе печиво (новорічна випічка)
Печиво імбирне - актуальні ласощі в грудні.
День Св. Миколая, Новий Рік та Різдво – свята, атрибутом яких є імбирне печиво. Правда, цими ласощами можна себе порадувати і в будь-який день року, заварити ароматного чаю і посидіти в теплій дружній атмосфері. Імбирне печиво - і смачне частування, і прекрасний подарунок.
Імбир - корисна і смачна рослина, це приправа з коренів рослини. Імбир родом з Південно-Східної Азії. Зростає в тропічних і субтропічних регіонах з вологим і жарким кліматом. Найкраще він визріває на висоті до 1500 метрів на суглинних грунтах. Збирають урожай 1 раз в рік.
І так, найголовніше – рецепт печива. Пропонуємо Вам рецепт, випробуваний нами:
• Борошно 315 грам .
• Мед 85 грам.
• Імбир (порошковий) одна чайна ложка.
• Вершкове масло 85 грам.
• Яйця курячі 1 яйце.
• Сода 0,5 чайна ложка.
• Кориця 1 чайна ложка.
Для початку необхідно розігріти мед. Мед закипів, додаємо корицю і імбир. Після того, як все нагріється, додаємо вершкове масло, раніше нарізавши його шматочками. Все змішуємо і доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню і ставимо трохи охолонути. Як тільки отримана суміш охолола, додаємо яйце і ретельно перемішуємо. Тепер потроху додаємо мед в борошно і замішуємо тісто для печива. Після приготування тіста даємо йому трохи подихати. Тепер на силіконовий килимок насипаємо трохи борошна і розгортаємо корж товщиною приблизно 0,3см. Використовуючи форму для вирубки печива, формуємо печиво. Після викладаємо на силіконовий килимок-деко печиво і ставимо в духовку, розігріту до 170 градусів. Випікаємо протягом 10 хвилин. За бажанням можна прикрасити печиво цукровою пудрою, мастикою, глазур'ю та іншим.
І ще! Готове печиво можливо використовувати як ласощі, іграшку на ялинку або подарунок.