Статті, огляди
Скороварки та пароварки - швидке приготування корисних страв
Можливість швидко готувати м'ясо, бобові страви, супи, гарніри і навіть десерти, зберігаючи смак, аромат та корисні якості їжі, подарували скороваркам довге життя. Сьогодні, в умовах вічних цейтнотів, сучасні жінки особливо цінують цей винахід. Воно дозволяє не лише скоротити час готування, а й заощадити кошти.
01.02.2022
Форми для випічки: з мінімумом калорій, з максимумом насолод!
Як відомо, шлях до серця чоловіка лежить через його шлунок. А шлях до серця жінки? Може бути (частково), знову ж таки, через шлунок? – через особливу його пристрасть до солодкого? Якщо припустити, що відповідь на це запитання позитивна, можна пояснити і наявність у продажу величезної кількості різних форм для випічки.
19.12.2021
Столове начиння – котли, казани та каструлі
Появою каструль ми завдячуємо французьким кухарям. Саме вони у ХVII столітті вирішили забезпечити посуд для приготування їжі ручками та кришками. І те, й інше на сьогоднішній день зазнало змін. Але незмінним залишилося значення винаходів для кулінарії. Не лише французькі, а й, згодом, гурмани всього світу отримали новий привід оцінити красу життя.
09.10.2021
Чайник - запорука сімейного затишку
Чайники. Ці величні, чинні вартові домашнього спокою, гаранти непорушності буття і сімейного благополуччя, співучасники вечірніх посиденьок, статечні товстуни, без яких неможливо жодне застілля, - і статечні нащадки класичних зразків, і їх молодші послідовники (чайники зі свистками) - сьогодні гордо стоять на службі людини.
22.08.2021
Посуд з антипригарним покриттям
Почнемо ми свій день з омлету, вівсянки, млинчиків або іншого блюда, від якості приготування залежить перша емоція дня, яка, можливо, визначить весь його перебіг. Тому важливим є те, які з наших кухонних помічників заступлять з ранку на вахту. Поставив на плиту сковороду з яєчнею, відвернувся на пару хвилин, збираючись на роботу, і... ось вже біжиш на запах гарі.
06.08.2021
Підставки і колоди для кухонних ножів і кухарських аксесуарів
Ніж - найдавніший супутник людини. З часів палеоліту будучи засобом захисту і нападу, добування їжі і її приготування, виробництва одягу, інструментів і інших атрибутів життя, залишається він незамінний і сьогодні. Вони служили людині на різних еволюційних ступінях розвитку суспільства кам'яні, кістяні, дерев'яні, мідні, бронзові і навіть золоті ножі давно поступилися місцем ножам із сучасних високотехнологічних матеріалів, які вимагають до себе особливого ставлення.
11.07.2021
Сирна паска - символ великоднього столу
Ще з дитинства ми звикли до того, що великодній стіл сервірують символічними стравами. Що центром великоднього столу завжди є сирна паска. А пасхальній трапезі обов'язково передує традиційна великодня гра - битки (биття яєць). І ми продовжуємо свято дотримуватися традицій, прищеплених нашими предками. Але чому королева великоднього столу - паска? Чому готують саме сирну паску?
06.04.2021
Як вибрати тарілки. Матеріали і види тарілок
Кожна господиня стикається із завданням - наповнити кухню красивим столовим посудом. І тут виникає питання - які тарілки купити? Щоб для всього вистачило, і не забити всі шафки. Ми проаналізували завдання столового посуду і склали список тарілок, які найчастіше використовуються при сервіруванні.
29.03.2021
Паелья - національна страва іспанської кухні
Що ми знаємо про паелью? Страва готується з рису, з м'ясом або морепродуктами. «Так це ж наш плов» - відразу спливає в голові цілком зрозуміла думка. Але це тільки на перший погляд. Дійсно, готують паелью із рису з м'ясом. Але на цьому спільне між паелью і пловом закінчується. А особливості приготування паельї починаються вже з питання: який рис треба брати для приготування паельї. Особливі традиції приготування і спеції створюють ні з чим незрівняний смак паельї.
03.03.2021